NOVOSTI
10.11.2019., Portal Women's Hockey Life
Portal Women's Hockey Life, čiji sadržaj kreiraju i prate hokejašice i hokejaši diljem svijeta, prenio je predivnu priču o našim članicama, mami i kćeri Vedrani i Noi Matak, o zajedništvu, suradnji i ljubavi prema sportu unatoč svim preprekama.
 
Radit ćemo marljivo i dalje jer su naši članovi, poput Noe i Vedrane, motor koji nas pokreće.

Ponosni smo na vas, djevojke ❤ 

Video možete pogledat na linku:
https://www.facebook.com/WomensHockeyLife/videos/802975386812349/
 
#hksiscia #hksisciaobitelj #mipostojimo #miostvarujemorezultateusprkosšikaniranju
9.6.2019., Uspješan završetak sezone, seniorke zlatne u inline hokeju
Na Klizalištu Velesajam završeno Prvenstvo Hrvatske u hokeju na ledu za žene za sezonu 2018./19., a time i sezona natjecanja na ledu. Za nas već druga u nemogućim uvjetima - bez leda. Siscijine seniorke ove sezone kući su donijele broncu, seniori su također brončani u B ligi, dok su naši Lončiči u natjecanjima na ledu ove sezone bili registrirani za ekipe zagrebačkih Kuna u kategorijama mlađih juniora i mlađih kadeta zbog nemogućnosti odigravanja domaćinskih utakmica. 
Završilo je i Prvenstvo Hrvatske u inline hokeju. Seniorke HK Siscia u PRVOM U POVIJESTI Prvenstvu Hrvatske u inline hokeju za žene osvojile su ZLATO, pobjedivši u zadnjem ogledu seniorke IHK Karlovac rezultatom 6:2. 
U kategoriji U19 ekipa Siscia-Kune zasjela je na 2. mjesto. Malci U13 osvojili su 4. mjesto, a u kategoriji U11 osvojili su 3. mjesto. 
Unatoč ili možda pak zahvaljujući svim preprekama s kojima se susrećemo i treniranju hokeja na ledu - BEZ LEDA, naša mala Siscia obitelj raste i živi. Živi hokej, zajedništvo i fair play. Zajedno smo nepobjedivi! ❤ 
28.5.2019., Međunarodni ženski turnir Croatia 2019, WWHI
Nevjerojatan vikend je iza nas. Srca su nam puna, a dojmovi se još dugo neće slegnuti. Želimo od srca zahvaliti svima onima, bez kojih o ovakvom turniru ne bismo mogli niti sanjati: Sally Trbh and Women's World Hockey Invitational, Hrvatski savez hokeja na ledu, Grad Zagreb Službena stranica i Turistička zajednica grada Zagreba, Upravljanje sportskim objektima, U.S. Embassy Zagreb i Veleposlanik g Robert Kohorst, Središnji državni ured za šport i načelnik Sektora za razvoj športa g Darko Vučić, Sisačko-Moslavačka Županija i dožupan g Ivan Celjak, Grad Kutina i gradonačelnik g Zlatko Babić, Turistička Zajednica Grada Kutine, Women in Adria, Flekso plast, HELL ENERGY, Licitar Lola, Gritzky Devedesetdevet, Medo Medveščak, g Ognjen Vereš i Saša NadrKan Vereš, Klizalište Velesajam i njegovo osoblje, Jutarnji i Hrvatska Radiotelevizija, a najveća hvala našim djevojčicama i dečkima, mlađim kadetima, juniorima i seniorima koji su nam došli pomoći i podržati nas, te roditeljima svih naših članova, koji su snaga koja nas pokreće i vodi. 
 
Zajedno smo nepobjedivi
21.5.2019., Međunarodni ženski turnir Croatia 2019, Women's world ice hockey invitational tournament
Klizalište Zagrebačkog Velesajma ovog će vikenda, od 24. do 26. svibnja, ugostiti stotinjak hokejašica iz cijeloga svijeta na „2nd Annual Women`s World Hockey Invitational“ međunarodnom turniru u hokeju na ledu za žene pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar Kitarović.  
Ovaj turnir, u organizaciji Hokejskog kluba Siscia iz Siska i američke neprofitne organizacije Women`s World Hockey Invitational, dosad je vjerojatno najveći i najznačajniji klupski događaj za ženski hokej u Hrvatskoj - sport, koji usprkos tome što je ženska reprezentacija ostvarivala značajne rezultate kroz dugi niz godina, kod nas ne uživa veliku popularnost. 
 
Na ledu će snage odmjeriti tri američke, jedna ukrajinska i dvije ekipe sisačke Siscije, pojačane hokejašicama iz Slovenije i Srbije.  
U sklopu turnira organizirana je i revijalna utakmica najmlađih hrvatskih hokejašica, djevojčica od 5 do 10 godina koje su u ovom sportu zastupljene u značajno manjem broju od dječaka.  
Podršku u organizaciji, održavanju i promociji turnira te boravku američkih i ukrajinskih hokejašica u Hrvatskoj pružili su Hrvatski savez hokeja na ledu, Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba, Turistička zajednica grada Kutine, te tvrtka Flekso plast iz Siska, a dolazak na turnir potvrdio je i američki veleposlanik u Hrvatskoj, g Robert Kohorst.  
Uz druženje i dobru zabavu, sjajna je ovo prilika vidjeti da i djevojke imaju puno toga za pokazati u najbržem momčadskom sportu na svijetu. 
10.4.2019., Iz Rumunjske s osmijehom!
U rumunjskom gradu Braşovu se od 1. do 8. travnja održalo Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu za žene u II B diviziji. Uz domaćina Rumunjsku, na prvenstvu su sudjelovale reprezentacije Tajvana, Novog Zelanda, Turske, Islanda i Hrvatske. Hrvatske boje je, među 19 igračica, branilo i 5 Siščanki, članica Hokejskog kluba Siscia – Nika Rimaj, Hana Lončarević, Karla Šojat, Ana - Marija Antić i Julija Baždar, te Petrinjka Paula Ivanović, članica KHL Mladost iz Zagreba, a pod vodstvom izbornika Mire Smerdelja, te pomoćnog trenera, također Siščanina – Branka Lončarevića. U stožeru reprezentacije našla se još jedna Siščanka, fizioterapeutkinja Larisa Levak. 
 
U 6 susreta djevojke su upisale samo jednu, ali vrlo vrijednu pobjedu, i to protiv domaćih djevojaka, koja im je omogućila ostanak u ovoj diviziji. S obzirom na nedostatak termina za treninge na ledu i skromne uvjete u kojima djevojke u Hrvatskoj treniraju, rezultat je i više nego zadovoljavajuć. Žalostan dio ove lijepe priče je da Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga Grada Siska čak i naše reprezentativke, kao članice HK Siscia, i dalje onemogućava u treniranju u sisačkoj Ledenoj dvorani, iako je jedna od osobitih dužnosti Zajednice brinuti se o stvaranju uvjeta za pripremu sportaša za nastupe u nacionalnoj reprezentaciji, a pogotovo za natjecanja poput svjetskog prvenstva. A uvjeta svakako imamo, i to ne samo za pripreme. No s obzirom na maćehinski odnos čelnih ljudi Zajednice prema svojim sugrađankama kojima ni treniranje u vlastitom gradu nije omogućeno, možemo li se uopće usuditi i zamisliti da bismo u našoj Ledenoj dvorani jednog dana mogli ugostiti ovakvo natjecaje? 
 
Usprkos nedostatku adekvatnih priprema, djevojke su s ponosom nosile crveno-bijeli dres, te se hrabro i borbeno suprotstavile reprezentacijama zemalja, u kojima im odgovorni nastoje osigurati što bolje uvjete, što kod nas, očito, nije slučaj. Djevojke su se iz Rumunjske vratile umorne, ali sretne zbog ostanka u diviziji, te zadovoljne postignutim i pune pozitivnih dojmova.
30.3.2019., Ženska hokejska reprezentacija putuje u Rumunjsku
Ženska hokejska reprezentacija, a s njima i Siščanke i naše članice Nika Rimaj, Julija Baždar, Hana Lončarević, Karla Šojat, Ana Marija Antić, Tijana Delić, Marta Vrbančić Fabić, Vesna Gurka, te trener, Siščanin Branko Lončarević su na pripremama za Svjetsko prvenstvo II B divizije, koje se odvija od 1. do 8. travnja u Rumunjskoj.
Prvu utakmicu djevojke igraju 1. travnja s reprezentacijom Turske u 15 i 30 sati po našem vremenu.

Sretno curke!
23.-24.2.2019., Završni turnir JHL 2018/19., DELNICE
Proteklog vikenda se u Goranskom sportskom centru u Delnicama odigrala završnica regionalne Junior hokej lige na dvodnevnom turniru u organizaciji Hokejskog kluba Siscia. Junior hokej ligu, uz HK Siscia, organiziraju i u njoj sudjeluju HK Vukovi iz Sarajeva, HK Vojvodina iz Novog Sada, te HK Spartak iz Subotice u dvije uzrastne kategorije U13 i U16. Na turniru je sudjelovalo 120 djece, te njihovi treneri i roditelji, koji su popunili delničke smještajne kapacitete za vrijeme trajanja turnira.  
Projekt je i ove sezone obuhvatio četiri zasebna turnira kojima je domaćin bio svaki od klubova sudionika. Bodovanjem rezultata svih odigranih utakmica odlučeni su pobjednici u obje kategorije. U kategoriji U16 godina dominacija Siscije ostala je neprekinuta i ove sezone. Sa 11 pobjeda i jednim izgubljenim susretom ponovno su osvojili naslov prvaka. Drugo mjesto osvojili su HK Vukovi, treće HK Spartak i četvrto HK Vojvodina. U kategoriji U13 naslov su suvereno, sa 100% -tnim učinkom osvojili hokejaši HK Spartaka. Drugo mjesto pripalo je HK Vukovi, a treće HK Vojvodina . Siscijini malci, od milja zvani Lončići i ove sezone su se smjestili na četvrto mjesto sa 11 izgubljenih utakmica i jednom pobjedom. Obzirom na vrlo teške uvjete u kojima treniraju već drugu sezonu zaredom, iako ponosni na sve što su prikazali na ledu, ne možemo ne postaviti si pitanje što bi bilo kad bi nam normalni uvjeti za treniranje u Sisku bili vraćeni.  
Uz ukupni plasman momčadi valja istaknuti i pojedinačne nagrade za sezonu 2018/2019 koje su dodijeljene na završnoj ceremoniji turnira. U kategoriji U13 HK Siscia ima najboljeg golmana lige, Petra Stojanovića, dok je Grga Andrić proglašen za najkorisnijeg igrača HK Siscia. Uz njih su za HK Siscia nastupali Klara Cerovac, Viktorija Rukavina, Filip Špoljar, Mirta i Petra Stiperski, Beata Vugić, Luka Dubraja, Silvestar Bobetko, Patrik Cerovac, Leo Kišić, Predrag Rukavina, Tin Molan Vršlag, Borna Olah, Patrik Kronstein, Petar Kajinić. U kategoriji U16 Noa Matak iz HK Siscia proglašena je najperspektivnijom igračicom natjecanja. Bartol Cerovac najbolji je strijelac lige u konkurenciji natjecatelja, dok je Eva Čavka osvojila ovaj naslov u konkurenciji natjecateljica. Rene Rimaj proglašen je za najkorisnijeg igrača HK Siscia. Ostatak ekipe čine Iva Rogina, Hana Lončarević, Tena Čavka, Karla Šojat, Marko Baždar, Luka Čiček, Jakša Malešević, Jan Ciglar, Domagoj Stojanović, Ivan Mikulić i Antun Cerovac. Ekipe su vodili treneri Branko Lončarević i Ivica Šprljan. 
Nakon dvije uspješne sezone, projekt Junior hokej lige ide dalje. Možda se izreka „treća sreća“ pokaže točnom u Siscijinom slučaju pa sljedeće sezone uspiju svoje prijatelje iz Sarajeva, Subotice i Novog Sada ugostiti doma, u svom Sisku, u novoizgrađenoj Ledenoj dvorani Zibel.  
22.2.2019., Seniorke i seniori
Uvod u hokejakški vikend za mlađe kategorije bila je utakmica seniorki u PH u hokeju na ledu odigrana 22.02.2019. između HK Siscia i KHL Grič, također odigrana na klizalištu u Delnicama na kojem seniorke i seniori HK Siscia igraju svoje domaćinske utakmice. Gričke su uvjerljivo slavile rezultatom 12:2. Seniorke nastavljaju natjecanje u PH u hokeju na ledu koje je još daleko od završetka i u kojem trenutno zauzimaju 2 poziciju. Paralelno nastupaju i u PH u inline hokeju koje se održava u Karlovcu. Uz ekipe IHK Karlovac i IHK Dolenjske Toplice borit će se za jednu od tri pozicije u natjecanju koje se u ženskoj kategoriji u Hrvatskoj održava po prvi puta u povijesti. U ovom natjecanju seniorke HK Siscia trenutno zauzimaju treću poziciju sa tri poraza i jednom pobjedom.  
Redovno natjecanje u PH u hokeju na ledu za seniore je završilo. HK Siscia natjecala se u B ligi sa ekipama KHL Kuna iz Zagreba i KHL Sisak iz Siska. Seniori HK Siscia ostali su na posljednjem mjestu B lige bez osvojenih bodova dok je u doigravanje za naslov prvaka u sezoni 2018/2019 iz B lige otišla ekipa KHL Kuna zajedno sa ekipama koje se natječu u A ligi PH u hokeju na ledu (KHL Zagreb, KHL Mladost, KHL Medveščak). 
1.12.2018., Inline PH U11
01.12.2018. u PH u inline hokeju HK Siscia je nastupila u kategoriji U11 u utakmicama protiv IHK Karlovac i KHL Srake Samobor.
Uvjerljivi i moćni oklopnjaci iz Karlovca upisali su nove bodove rezultatom 13:0, dok je HK Siscia bila uspješnija od samoborskih Sraka ostvarivši prvu pobjedu u prvenstvu rezultatom 12:5.
27.11.2018., Inline PH i Grič-Siscia PH na ledu SENIORKE
Protekli vikend bio je pun aktivnosti za naše seniorke. U subotu 24.11. odigrale su dvije utakmice Inline prvenstva Hrvatske, protiv Inline hokej klub Karlovac i HK Dolenjske Toplice. U uvijek uzbudljivoj i neizvjesnoj utakmici protiv IHK Karlovac ovog puta slavile su Karlovčanke i to rezultatom 3:2. Bravo djevojke! Susret protiv HK Dolenjske Toplice je završio pobjedom djevojaka iz Dolenjskih Toplica, i to rezultatom 6:1. Iako u smanjenom broju, igračice HK Dolenjske Toplice pokazale su zavidnu vještinu pobjedivši i Karlovčanke. 
 
25.11. na Klizalištu Velesajam odvio se i prvi ovosezonski susret KHL Grič (Croatia) i HK Siscia u kojem su Gričanke uvjerljivo i nimalo neočekivano slavile rezultatom 11:0, s obzirom da u svom sastavu imaju najkvalitetnije igračice u Hrvatskoj. Bravo djevojke!
20.11.2018., JHL 2018/19., Novi Sad
Prošli vikend u Novom Sadu održan je prvi JHL turnir od ukupno četiri u sezoni. 
 
Rezultati U16:  
Vojvodina : Siscia 0:9, 
Spartak : Vukovi 1:4,  
Vojvodina : Vukovi 0:7,  
Spartak : Siscia 1:5,  
Siscia : Vukovi 4:1 
Vojvodina : Spartak 1:3 
 
Rezultati U13:  
Vojvodina : Siscia 7:0,  
Spartak : Vukovi 7:1,  
Vojvodina : Vukovi 3:2,  
Spartak : Siscia 7:0,  
Siscia : Vukovi 0:4,  
Vojvodina : Spartak 0:2
10.11.2018., POČELA  NATJECANJA U INLINE PH 2018/19.
Ovaj vikend u Karlovcu su započela natjecanja u Inline prvenstvu Hrvatske za kategorije U13, U19 i žene. 
 
Karlovčani su bili bolji i uvjerljivo slavili nad našim U13 Lončićima 9:0. Kategorija U19 je imala polovični uspjeh. U prvoj utakmici bili su bolji od IHK Karlovac poslije izvođenja kaznenih udaraca, te pobijedili rezultatom 5:4 da bi potom izgubili od IHK Munje 4:0. 
 
Šećer na kraju je bio početak prvog u povijesti Inline prvenstva Hrvatske za žene. Naše Godlerice su bile bolje od IHK Karlovac te su pobijedile rezultatom 4:2. Čestitke i veliko hvala Karlovčanima na trudu da bi se Inline PH uopće i održao u sezoni 2018/19. 
 
P.S. Inline PH u svim kategorijama je službeno natjecanje pri HSHL-u (info za one koji uporno opstruiraju naš rad).
10.9.2018., KUPSKE NOĆI 2018 - ŽENSKA ŠIKLJADA
U subotu 8.9.2018., u sklopu manifestacije "Kupske noći 2018", imali smo prilike uživati u uzbudljivom natjecanju ženskih posada na utrci Šiklji. 
 
Ove godine bile su prijavljene samo tri ekipe pa su se sudionice finala dobile mjerenjem vremena prolazaka stazom. 3. mjesto je osvojila ekipa Lađarica 2, dok su u finale ušle ekipe Lađarice 1 i naše Godlerice.  
 
U finalu su slavile Lađarice 1 koje su opet potvrdile zasluženi status favoritkinja ovog odličnog natjecanja.  
 
Guštali smo u svim utrkama, a posebno smo ponosni na članice našeg seniorskog tima "Godlerice" - Zvonimiru Stiperski, Karlu Vorkapić, Marinu Cerovac i Vedranu Matak.  
 
Čestitamo pobjednicama kao i svim učesnicama - djevojkama, ženama, majkama - na srčanosti te sportskoj i fair-play borbi koju su prepoznali i brojni gledatelji glasno bodreći svoje favoritkinje u svim utrkama. 
11.-19.7.2018., MALI HOKEJSKI DNEVNIK – IZ ČEŠKE UZ PRAVOPISNE GREŠKE
Dan prvi  
Idemo, krećemo, sezona kuca na vrata! Nije nam daleko više od 600 km kad znamo što hoćemo, koliko možemo, zašto to hoćemo , zašto možemo. Volje imamo!  
Na put smo krenuli u subotu rano jutro. Pred dvoranu stižemo u 15:30. Kakvom brzinom se samo ispraznio bus i kojom brzinom su se izvadile torbe s opremom i palice pa otrčalo u svlačione. Huhh, za zapamtiti! Mlađi na ledu u 16 h, nakon njih stariji. Rasklizali se, odigrali malo igrica i odradili prvi klizački trening. Nasmijani, crveni i umorni dolazaimo u smještaj. Podjela po sobama , vecera i ....laku noć!  
Dan drugi  
Bože, on je lud! Probudio nas je u 6 h. A ne, ne možemo oči držati otvorene. Šta i one starije onda nije isto probudio? Joj 'ko će sad na led?!?  
Putem do dvorane smo se skroz razbudili i veselo je u svlačioni. Trening je klizački: ...kliži...kliži..kliži , kliži - ispao nam jezik. Sve neka skretanja, vjenčići, naprijed, nazad, koči, sprintaj, preskoči, lezi, ustani, oko gume, oko čunja, preko palice i jos svašta. Doručak smo posteno zaradili! Hehehe, dok smo doručkovali gledali smo trening starijih . Možda im je bilo i gore nego nama.  
Neka fina juha je bila jučer. Mislim da smo pojeli 100 litara. Popodne trening s pakom. Mi idemo na bazen, a stariji na odmor. Kupanac, skakanje, plivanje! Cool!  
Večeru smo jedva dočekali. Pa na spavanac u 22h. Stariji ovaj put mogu malo duže biti budni. Laku noć!  
Dan treći  
Eeee, već smo malo ulovili ritma i lakše se ustanemo. Neki su već budni kad treneri krenu buditi. Po rasporedu mi prvi, stariji nakon nas.  
Klizanje i klizanje. Mislim da ćemo večeras sanjati klizanje. Nakon leda i doručka mi na suhi trening, a stariji na pucanje . Ručak smo i više nego zaradili. Nakon ručka raspored skoro isto. Svi imamo treninge s pakom, a nakon treninga kupanac za nas i odmor za starije jer navecer igraju utakmicu. Navijamo, njam večeramo i u krpe...laku noć! 
Dan četvrti  
Jutro! Šta su teške noge! Raspored treninga isti. Jutarnji trening za promijenu - klizanje. Ova dva trenera nisu normalni. Ne znaš koji je zahtjevniji i jel više traže od nas ili od starijih.  
Ali radi se, kliže, bori, pada, ustaje, ide dalje. Nakon treninga na ledu i suhoga malo odmora do ručka. Neki su pozaspali odmah i skoro smo zakasnili na ručak. Nakon klope idemo na led. Mali prvi veliki drugi. Popodne stariji imaju pucanje, a mi slobodno jer navečer je naš turnir!! Nakon turnira, večera i krpe. Laku noć! E da! I zvanje mama i tata!  
Dan peti  
Još jedno jutro gdje smo se jedva ustali. Umorio nas izgleda sinoćnji turnir. Jedva, sto puta su nas valjda treneri budili. Ali moramo! To je, kažu oni, sastvani dio kampova. Da bar nisu ujutro oni klizački treninzi bez imalo milosti. Jos više, još jače, još brže, još agresivnije. Puši nam se iz glava. I gle čuda, stvarno ide. Taj led stvarno je čudo - nakon desetak minuta sve ovo gore napisano je zaboravljeno i osmijeh nam je opet na licima, a obrazi su crveni od jurnjave.  
Stariji isto imaju klizački trening. A šta su tek njima radi joojjj!!! A šta ti veliki mogu sve na klizaljkama, mislim da ni oni nisu bili svjesni da to sve mogu izvesti. I mi mali ćemo jednoga dana to isto moći i tako ćemo se brzo klizati.  
Nakon jutarnjih treninga odrađeni i suhi treninzi. Sad malo odmora do ručka. Popodne na ledu poligoni i kojekakve vježbe, pucanja i slično. Išli smo i na umjetni led- Tamo se uči i vježba kako se ispravno puca. Večernji termin je ovaj put određen za utakmicu u kojoj će igrati svi izmedju godišta '05. i '08.  
Dobra tekma, super! Neki su prvi put igrali na velikom ledu! Nakon tekme brzinska fotka, svlačiona, večera, tuširanje i u krevet. Ionako je već kasno, zaista ne znam kako ćemo ujutro ustati. Laku noć!  
Dan šesti  
Kao što smo i mislili. Jednostavno je preteško bilo ustati! Nikako nam ne ide. Umorni smo. Ali stišćemo zube i ne damo se! I stariji su rekli da im je teško No trening se poštuje i svi smo ga odradili.  
I suhi smo odradili, a stariji su trčali i radili neke vježbe. Dani su nam većinom postali isti tj. rasporedi su nam isti. Valjda ste to vec skužili! Danas stariji opet imaju tekmu. Većerali smo puno ranije i odmah nakon njihove utakmice idemo na spavanje. Oni naravno smiju biti budni malo duže od nas. Laku noć! 
Dan sedmi  
Da, pametno je bilo što su nas treneri ranije poslali na spavanje. Puno, puno lakše smo se ustali. I mi večeras imamo ponovno svoj mini turnir. Jeej!! Kao i cetvrtog dana. Javimo vam se osmog dana.  
Dan osmi  
Možda je nekima već dosta. Počele su priče o kući i roditeljima. Noge su umorne. Ruke su teške. Ali nam ova trojica baš i ne daju mira.  
Treninzi, pucanja, trčanja, bazenko. Izdržat ćemo! Večeras utakmicu ima ona miks ekipa kao i petog dana.  
Kasno je i moramo brzo u krpe i moramo se spakirati i svašta jos nešto! Laku noć!  
Dan deveti  
Spavali smo duže nego svih ovih dana. I naspavali se. Obavili jutarnju higijenu i stvari iz smještaja spakirali u bus. Zajednički doručak pa idemo na zadnje treninge. Mi prvi, stariji poslije nas. Nakon treninga koji je danas ustvari bio samo međusobno igranje, sve tovarimo u bus i u 12:00 palimo za doma!!!!  
Putem vam se, mislimo, nećemo javljati jer nam se ne da i vruče je, a i nahaklali smo se pa ćemo samo ležati i odmarati.  
Vidimo se izmedju 21:00 i 22:00 h!
4.7.2018., KNOW THE GAME, GROW THE GAME - 2018
Projekt „Know the game, grow the game“ realizira Bugarski savez hokeja na ledu uz podršku IIHF-a, u suradnji i partnerstvu klubova iz Bugarske, Rumunjske, Srbije, Makedonije, Grčke i Turske. Obuhvaća promatranje, analizu i izvještaj o uočenim zajedničkim problemima u 4 područja – zadržavanje seniorskih igrača u domaćim klubovima, podrška razvoju dvojnih karijera sportaša, sportske migracije te politike dobrog upravljanja u sportu. 29.06.-01.07.2018., u organizaciji i suradnji BFHL sa trenerima specijalistima iz Kanade (kanadska udruga trenera), održan je razvojni kamp za mlađe kategorije na kojem su sudjelovali igrači iz Bugarske, Srbije, Makedonije i Hrvatske (članovi HK Siscia na poziv upućen od strane naših prijatelja Matthew Robins i Yves Letourneau), kanadski i bugarski treneri te članovi Team Montreal u sklopu njihove ovogodišnje europske turneje. Za vrijeme održavanja kampa sudjelovali smo na prezentaciji projekta „Know the game, grow the game“. U zajedničkoj komunikaciji imali smo prilike iznositi i razgovarati o specifičnim problemima s kojima se klubovi susreću prvenstveno u vlastitim sredinama, a koji se ujedno odnose na tematiku i ciljana područja navedenog projekta. Team Montreal je u ovom periodu odigrao i tri prijateljske utakmice protiv sastava ženske reprezentacije Bugarske te selekcija U18 i U20. Zadnjeg dana kampa u popodnevnim satima održano je mini turnirsko natjecanje za polaznike kampa „Canada day kids tournament“. Mala ekspedicija HK Siscia stigla je u Sofiju 28.06.2018. te se pridružila Team Montreal na njihovom večernjem treningu. Tijekom kampa Luka B. bio je dio kanadskog tima kao asistent na treninzima, stječući znanje i iskustvo njihovog načina i organizacije rada. Bartol C., Jan C. i Marko B. trenirali su zajedno sa oko 50 djece učesnika kampa. Sva četvorica nastupila su kao gosti na utakmicama u petak i subotu u sastavu bugarskih timova. Članica seniorskog tima HK Siscia Julija B. nastupila je u sastavu Team Montreal na utakmici u petak. Prijateljstvo i uzajamno poštovanje, koje sada traju već godinama, uz prilike i mogućnosti koje nam je sudjelovanje na ovom kampu ponudilo, bili su više nego dovoljan motiv za putovanje dugo preko 1500 km. Zajednička ljubav prema najljepšoj igri na svijetu pokretač je i inspiracija za svaki novi susret i prilike za suradnju, razvoj, nova poznanstva, razmjenu iskustava i podrške, planiranje novih projekata. Stoga, sreća nije samo ledena dvorana u Sisku. Srećajeledenadvoranabilogdjenasvijetu. Sreća je imati prijatelje i podršku bez obzira na udaljenosti koje nas dijele i na različitosti koje nas određuju. Sreća je izbor, ne posljedica.
28.5.2018., TURNIRI, PH I SJAJNE STATISTIKE
PH u inline hokeju završilo je za kategorije U18 i U12. Seniori, U15 i U10 još uvijek igraju. Naši oklopnjaci u kategorijama U15 i U10 završavaju ovogodišnje natjecanje utakmicama 09.06., a super-ponosni smo na statistiku prvenstva Hrvatske u inline hokeju prema kojoj je Bobetko S. na 3.poziciji u kategoriji U10 dok Cerovac B. i Borčilo E. u kategoriji U15 zauzimaju prva dva mjesta. BRAVO DEČKI! 26.05. kategorija U10 sudjelovala je na 3.Srakinom inline turniru u Samoboru i osvojila treće mjesto. 27.05. seniorke su, također u Samoboru, osvojile prvo mjesto na ženskom inline turniru. One se još uvijek natječu i na ledu. Nakon svibanjskih pobjeda nad KHL Mladost rezultatom 3:2 i dva poraza protiv KHL Grič (12:0 i 5:1), u subotu 02.06. ponovno je na rasporedu utakmica protiv KHL Mladost.
16.04.2018., XVII. memorijalni turnir u hokeju na ledu "Miodrag Šišić Šile", Beograd
Za kategorije U8 i U10 održan je proteklog vikenda (14.-15.04.2018.) u Beogradu. Ukupno je na turniru sudjelovalo 28 ekipa iz 14 klubova i 5 zemalja, sa preko 350 djece učesnika koji su se nadmetali u najbržoj kolektivnoj igri na svijetu. HK Siscia nastupila je sa kategorijom U10.  
 
Ukupno su odigrali 8 utakmica te uspjeli izboriti dva neriješena ishoda u susretima u kojima su mogli ostvariti i pobjede. No to u ovim najmlađim kategorijama i ne treba biti prioritet. Pokazali su dobru igru, veliku želju i hrabro srce s posebnim naglaskom na činjenicu kako u sezoni 2017/2018 nisu imali niti jedan trening na ledu.  
 
Unatoč tome oni svoj Sisak promiču i predstavljaju na međunarodnim natjecanjima na najbolji mogući način. Borbeno, kroz fair play i sa osmjehom na licu. Jer za njih na ledu drugačije i ne može biti.  
 
Bravo klinci i klinceze!  
 
Pod vodstvom trenera B. Lončarevića nastupili su: P. Stojanović, B. Vugić, M. Stiperski, P. Stiperski, A. Bauman, B. Olah, L. Jutriša, P. Kajinić, G. Andrić, S. Bobetko
9.4.2018., Pobjeda seniorki i pregršt aktivnosti HK Siscia
Sve kategorije kluba nastupale su u nedjelju 08.04.2018. u državnim prvenstvima u hokeju na ledu i inline hokeju. Seniorke su ovaj vikend bile raspoložene i u susretu PH u hokeju na ledu pobijedile KHL Mladost rezultatom 4:2. Natjecanje PH za žene 2017/2018 nastavlja se utakmicama KHL Mladost-KHL Sisak (14.04.) te KHL Grič-HK Siscia (15.04.). Oni najmlađi,članovi kategorije U10 (škola hokeja), sudjeluju na vrlo jakom turniru „Miodrag Šišić Šile“ u Beogradu 14.-15.04.2018..  
 
Želimo im svima puno uspjeha i ono najvažnije – da uživaju na ledu, na kojem god da jesu.  
 
U PH u inline hokeju kategorija U10 odigrala je dvije uzbudljive i neizvjesne utakmice protiv IHK Dolenjske Toplice (poraz 3:2) te protiv odličnih IHK Karlovac (također u samoj završnici izgubili rezultatom 6:4).  
 
Kategorija U15, do sada vodeća u poretku prvenstva, također je poražena u oba nedjeljna susreta protiv IHK Novi Zagreb Munje (4:3) te protiv IHK Kuna (2:0).
10-11.03.2018., Global Girl's Game 
Održava se na inicijativu IIHF-a i uz sudjelovanje 40 nacionalnih hokejaških saveza koji organiziraju odigravanje utakmice u svojim zemljama....kroz 50 sati igre povezanih na svjetskoj razini u jedinstvenu dvodnevnu utakmicu između plavog i bijelog tima i sa ciljem popularizacije, razvoja i osnaživanja ženskog hokeja. 
 
U Sisku je 11.03.2018. odigrana 30 po redu utakmica ovogodišnjeg GGG u kojoj su učestvovale djevojčice i djevojke iz nekoliko hrvatskih klubova: KHL Medveščak, KHL Mladost, KHL Grič, KHL Samobor, KHL Sisak i HK Siscia. U utakmici je bijeli tim pobijedio plavi tim rezultatom 4:3. 
 
Od ukupno 30 natjecateljica na utakmici 13 su članice HK Siscia. Od ukupno 7 postignutih zgoditaka 6 su postigle članice HK Siscia. 
 
Najmlađe natjecateljice, Stela i Katja, obje rođene 2012. godine, kapetanice bijelog i plavog tima u ovoj utakmici članice su HK Siscia. Trener i vođa bijelog tima (pobjedničke ekipe) bio je Branko Lončarević, trener HK Siscia. 
 
Čestitamo svim učesnicama, a zaista smo posebno ponosni na svoje članice!
17-18.2.2018., ZAVRŠNI TURNIR PROJEKTA „JUNIOR HOCKEY LEAGUE“ 2017/18.
17-18.02.2018. održana su natjecanja završnog turnira Junior hokej lige, projekta koji se provodio u suradnji 4 kluba iz 4 grada i 3 države: HK Spartak (Subotica/SRB), HK Vojvodina (Novi Sad/SRB), HK Vukovi (Sarajevo/BIH) i HK Siscia (Sisak/HR). Projekt obuhvaća 4 zasebna turnira kojima je domaćin bio svaki od klubova učesnika. Klubovi su se natjecali u dvije uzrasne kategorije (U12 i U15) od kojih je svaka ekipa pojedinačno odigrala ukupno 12 utakmica. Bodovanjem ishoda svih odigranih utakmica izlučeni su ukupni pobjednici ovog natjecanja kao i drugo-, treće- i četvrto- plasirani. Ukupni rezultati govore o apsolutnoj dominaciji HK Siscia u kategoriji U15 koja je od 12 odigranih utakmica ubilježila isto toliko pobjeda. Na jednak način svoju je dominaciju iskazao HK Spartak u kategoriji U12.

Ukupni poredak kategorije U15: 1. HK Siscia, 2. HK Vojvodina, 3. HK Vukovi, 4. HK Spartak 
 
Ukupni poredak kategorije U12: 1. HK Spartak, 2. HK Vukovi, 3. HK Vojvodina, 4. HK Siscia  
 
Na ceremoniji proglašenja dodjeljene su i nagrade MVP svakog tima pa je u kategoriji U12 HK Siscia ova nagrada pripala S. Bobetku, a u kategoriji U15 HK Siscia B. Cerovcu. Posebno smo ponosni na osvojene pojedinačne naslove naših natjecatelja - u kategoriji U15 za najboljeg igrača lige proglašen je E. Borčilo. U kategoriji U15 naslov najboljeg strijelca lige među djevojkama osvojila je T. Čavka. U kategoriji U12 za najboljeg beka lige proglašen je L. Dubraja. Svi sudionici nagrađeni su medaljama,a svaki tim peharom. Obje ekipe HK Siscia nastupale su pod vodstvom B. Lončarevića.  
 
HK Siscia nije bila u mogućnosti organizirati završni turnir u Sisku, u novoj ledenoj dvorani. Zamolbe za dodjelu termina dostavljene su ŠRC Sisak i ZSUGS mjesec dana prije samog održavanja, no odgovora nismo dobili. Iz tog razloga morali smo biti domaćini u Delnicama, na klizalištu Goranskog sportskog centra. Prema riječima svih sudionika (natjecatelja, stručnog osoblja i roditelja) turnir je bio više nego uspješan u svim segmentima organizacije. Zahvaljujući donatorima uspjeli smo osigurati hranu i piće za sve sudionike kroz dva dana natjecanja, pa se ovim putem najiskrenije zahvaljujemo onima koji su nam izašli u susret i pomogli (Gavrilović d.o.o., Lonia d.d., Mlin i pekare d.o.o., Promes Cvanciger, Stridon d.o.o., Uljanik d.o.o., Vivera d.o.o., Kojundžić d.o.o., Si-ing d.o.o.). Osim u hokeju, djeca su iznimno uživala i u obilju snijega koji je prethodni vikend doslovno zatrpao Delnice. Svaki slobodni trenutak koristili su za snježne radosti, očarani pravom goranskom zimskom idilom. Nekima od njih susret sa ovakvom prirodom bio je prvi u životu. 
 
Kućama su se vratili prepuni pozitivnih dojmova. Primili smo brojne pohvale i zahvale za sve što smo učinili kako bi se svi, njih nešto više od 150, osjećali ugodno, dobrodošlo i zadovoljno. Iz HK Vojvodina poručili su „Hvala na sjajnom gostoprimstvu! Fantastičan vikend! Super je bilo!“; HK Spartak šalje „Najveće pohvale za domaćine i organizatore turnira, bilo je prelijepo! Hvala“; HK Vukovi posebnom su zahvalom hokejaša i roditelja izrazili svoj dojam i podršku: „Dragi „domaćini“ posljednjeg kola JHL-a, hvala Vam na naporu da se turnir dogodi u najboljem mogućem ozračju. I sami smo česti organizatori raznih turnira, pa smo svjesni koliko napora to zahtjeva. Vaš napor je morao biti barem duplo od onoga što smo mi ostali navikli. Zbog toga i zbog Vaše borbe velikim srcem za hokej, hvala Vam od srca“.
17-18.2.2018., JHL TURNIR No 4 RASPORED
DELNICE, 17.02. - 18.02.2018.  
 
DAY 1 (SUBOTA – 17.02.2018.): 
 
09:00 – 10:05h GAME No 37 U12 HK SISCIA - HK VOJVODINA  
ROLBA   
10:20 – 11:25h GAME No 38 U12 HK VUKOVI - HK SPARTAK  
ROLBA   
11:40 – 12:45h GAME No 39 U12 HK SISCIA - HK SPARTAK 
ROLBA 
13:00 – 14:05h GAME No 40 U12 HK VUKOVI - HK VOJVODINA  
ROLBA  
14:20 – 15:35h GAME No 41 U15 HK SISCIA - HK VOJVODINA  
ROLBA  
15:50 – 17:05h GAME No 42 U15 HK SPARTAK - HK VUKOVI  
ROLBA   
17:20 – 18:35h GAME No 43 U15 HK SPARTAK - HK SISCIA 
ROLBA  
18:50 – 20:00h GAME No 44 U15 HK VOJVODINA - HK VUKOVI   
20:00h DIREKTORAT/SASTANAK   
 
DAY 2 (NEDJELJA – 18.02.2018.): 
 
08:00 – 09:05h GAME No 45 U12 HK SPARTAK -HK VOJVODINA   
ROLBA  
09:20 – 10:25h GAME No 46 U15 HK SPARTAK - HK VOJVODINA   
ROLBA   
10:40 – 11:45h GAME No 47 U12 HK SISCIA - HK VUKOVI  
ROLBA  
12:00 – 13:10h GAME No 48 U15 HK SISCIA - HK VUKOVI  
ROLBA   
13:15 – 13:30h SVEČANO ZATVARANJE JHL 2017/2018 I DODJELA NAGRADA

Naši oklopnjaci U15 i dalje pobjeđuju
Oklopnjaci HK Siscia U15 pod vodstvom trenera B. Lončarevića u nedjelju 4. veljače 2018.g. nastavili su sa natjecanjem u PH u inline hokeju. Na rasporedu je bila utakmica protiv IHK Kuna iz Zagreba u kojoj su siščani ostvarili pobjedu rezultatom 5:1. Time nastavljaju sa odličnim igrama od samog početka prvenstva u kojem su do sada odigrali 5 utakmica te ubilježili jednako toliko pobjeda. U ukupnom poretku PH kategorije U15 HK Siscia trenutno zauzima vodeću poziciju. 
 
Paralelno s PH igraju i regionalnu “Junior hokej ligu U15” na ledu u kojoj sudjeluju zajedno sa klubovima regije (Subotica, Novi Sad, Sarajevo) u kojoj su također na vodećoj poziciji sa 100% učinkom.
Hrvatska u višem rangu svjetskog ženskog hokeja
Hrvatska ženska seniorska reprezentacija u hokeju na ledu vratila se u domovinu sa ostvarenim ciljem – osvojenim kvalifikacijskim turnirom i promocijom u viši rang SP za 2019. godinu. Apsolutnom dominacijom i sa stopostotnim učinkom kroz četiri utakmice kvalifikacija, koje su u periodu 04.-09.12.2017. održane u Sofiji (Bugarska), potvrdile su svoje sudjelovanje na SP Divizije II grupe B u 2019. godini. U pobjedama nad reprezentacijama JAR-a, Hong Kong-a, Belgije te Bugarske, iskusnim i provjerenim snagama hrvatskog ženskog hokeja pridružile su se i one mlade čije vrijeme tek dolazi. Pod vodstvom izbornika M. Smerdelja i pomoćnog trenera B. Lončarevića, ovaj spoj iskustva i mladosti krenuo je sa najniže stepenice u misiju vraćanja ugleda hrvatskog ženskog hokeja na svjetskoj sceni. Raduje činjenica da se baza njegovog razvoja polako širi izvan Zagreba. Tako je na ovim kvalifikacijama u sastavu reprezentacije, uz pomoćnog trenera - dugogodišnjeg sisačkog hokejaša B. Lončarevića (HK Siscia), sudjelovalo i pet sisčanki – P. Ivanović (KHL Sisak), H. Lončarević, N. Rimaj, A.M. Antić i J. Baždar (HK Siscia). Razloga za zadovoljstvo i ponos imamo. No najvažnije je nastaviti sa predanim, kvalitetnim i stručnim radom kako bi SP 2019. godine bio nastavak ove lijepe priče iz Sofije.  
 
Iskrene čestitke stručnom vodstvu i svim igračicama!
Kvalifikacije ženske hokejaške reprezentacije Sofija, Bugarska
Konačan popis igračica reprezentacije Hrvatske za kvalifikacijski turnir za SP divizije II grupa B (za 2019. godinu), koji se od 04. do 09.12.2017. godine održava u Sofiji, Bugarska: 
GK: BELOBRK PETRA, BAŽDAR JULIJA, 
D: VRBANČIĆ FABIĆ MARTA, FILIPEC ELA, MALEK EVA, GORŠIC MARTA, ČAVKA TENA, 
F: GURKA VESNA, DELIĆ TIJANA, ANTIĆ ANA MARIJA, METELKO SARA, MILETIĆ MARIJA, MURANIĆ SARA, SMOLEC MARTINA, ŠIRANOVIC ANA, RIMAJ NIKA, LONČAREVIĆ HANA, IVANOVIĆ PAULA, BEDNJANEC KATJA, ČAVKA EVA. 
 
Glavni trener – MIRO SMERDELJ, pomoćni trener – BRANKO LONČAREVIĆ, vođa momčadi – ŽELJKO HRELJA, fizioterapeut – PETRA BEZUH, Oružar – LUKA SABOLIĆ 
 
Posebno smo ponosni na čak pet cura iz Siska koje su ušle u žensku reprezentaciju te naravno i na našeg trenera Lonca koji je pomoćni trener reprezentacije. 
 
Raspored:   
04.12. u 14:30, Hrvatska - Južna Afrika, 05.12. u 18:00, Hong Kong - Hrvatska, 07.12. u 18:00, Hrvatska - Belgija, 08.12. u 18:00, Bugarska - Hrvatska.  
 
Sretno cure, navijamo!
Article on "Womens hockey life" web site | Vedrana Matak | Siscia Hockey Club | Sisak, Croatia | #WHLPeople
"In my 40 years I have learned I don't like to be labelled. I love working, I love being a mother and a wife. I love movies, I love hanging out and I love laughing. I love to be active and I love my Zumba classes. It just so happens I love ice skating, too. The sound skates make slicing over the ice was one of the coolest things to little me. And, for two years now, I love playing hockey. 
 
Sport is something I find important. From early childhood, to learning how to move, run, and to be coordinated. Sport is something that needs to be in every person's life in an amount and form that is suitable for one. There is no need to be the best player or the fastest runner, but it's important to be open minded and to try different sports, to love to try various type of activities, to learn about teamwork, how to give your maximum and to be a good human being. 
 
In Croatia, (AKA King's Landing in Game of Thrones or the beautiful country in Europe where awesome people live) when we speak of sports, football, handball and water polo are definitely on top. There are just five ice rinks in our whole country and one of them is in my home-town, Sisak. Sisak has a very long tradition of ice hockey. The first game was played in 1930, and the second one in 1931. When one of the first women in this part of the world was a member of a hockey team, she was a goalie. Her name was Višnja Godler and she was a very special lady. She was moving boundaries back then as we are moving them today. Not much has changed over a little less than a century in terms of being a woman in the man's sport of hockey. At least, this is still the point of view many have in our country. Except, our little 'fellowship of the puck' doesn't hold this view. So, I'll tell you a short version of a story about how I have become a part of the hockey club Siscia from Sisak. 
 
Two years ago I brought my 10-year-old daughter with average skating skills to try inline hockey and ultimately, when winter came (hopefully not with White Walkers) and our outdoor ice rink opens, to try ice hockey, too. Among a majority of boys, a few girls where there and my daughter practised with them. She got hooked almost immediately. There were also a few moms trying hard not to fall off of the inline skates, gripping the stick so hard I was waiting for it to break. In that moment I thought: It looks hard, but I wanna try. I did and got hooked as well. One important thing I was not aware at the time is that female hockey is not quite the same as men's hockey. The rules are slightly different. In female hockey direct body contact among opponents is not allowed. This is something that everyone should be aware of because that is the main reason why parents don`t let their daughters play. Me included, in my early, no-hockey life. 
 
Two years later, my daughter and I still train and compete. We played together, as well as against each other. Last season my team won a silver medal and hers won bronze in the Croatian championship. There are no words to describe how proud I am of her and myself. We have time for nothing but school, work and hockey, our staircase always smells funny and someone could easily trip over our equipment. Our house is not getting cleaned often enough, but us spending time together is priceless and our bonding through this sport is something few could understand. She video tapes my skating and tries to correct me. I used to correct her in the beginning, but young minds and bodies learn new skills faster and, of course, now she is correcting me and pointing out what am I doing wrong. 
 
There are many moms who train and compete as members of our senior female team nicknamed Godlerice (in honor of the previously mentioned lady Višnja Godler). Every one of them has a daughter and/or a son in different younger categories in the club. Some have one, some two and some even three kids as active hockey players. For most of them, years of being hockey moms/momsicles outside of the ice rink influenced the growth of a real love for the game. Ultimatelly that has become an impulse to start for themselves. Some of us have been active in different sports from early childhood and some haven't. It makes no difference–we all love hockey and every single one of us gave it a shot. Today, we make a team as single families glued together in a big hockey one. 
 
We share similar feelings and experiences. That incredible feeling when your child is much better than you and is the one to teach you something. When your child sees and recognizes your effort to learn and become better. When you watch, study and try to copy the movements of your kid who is so much better than you are. When you get a glimpse of proud and amazed astonishment in their eyes because they know they can be and are a role model to you. That gives them a great dose of self-confidence (one of the most important and basic emotions for healty development of a young person). Through hockey, our life roles are switched. 
 
To us, our kids become what we are to them in every other segment of life: someone who teaches you virtues, who you ask for opinions and advice, who ultimately inspire you not to be perfect (hockey player) but to be the best you can as a player, as a teammate, as a person. To feel and live this emotional equality in a relationship (parent-child) which is everything, but equality is one of the most empowering experiences. On the other hand, it is so very endearing when your daughter doesn`t want to hear the word hockey because of her elder brothers (both hockey players) but seeing her mom on the ice she wants to be and becomes a part of it, too. Or when you are paired with your eight-year-old kid and you stick handle and pass among yourselves smiling back at each other. Or when you cheer for your kids at their match only to listen to them cheering for you as you compete for your team the day after. There is no better feeling in the world! 
 
We ladies have different jobs, life stories, medical problems, money issues and everything that is called LIFE, but we all have something in common: we are playing HOCKEY and we are LOVING it. We train hard, we travel far for games, we are trying constantly to find sponsors (still hard to find those). We are not buying shoes, makeup or accessories any more—we are buying hockey equipment instead. But we are laughing all the time, we are bonding with our offspring. We have found and created a new (hockey) family which has our backs on and off the ice. We are there for each other - to help, to comfort, to cheer or just to go out after practise and drink some fine beer (last beeing the best part). 
 
We have it all, except money. But who cares when at 9 PM our kids finish their practise and we ladies start ours. There are quick kisses if we are stealthy, and then you hear the sound of whistle and the sticks hitting the pavement or ice. There are sounds of laughter because our coach turns a blind eye regarding us and our humour. Once the practice starts, all bets are off and we are listening, skating and paying the most attention. One day my daughter skated behind me and in a hush voice asked me if I understood the drill, if not she will help me. How can you top that? 
 
Until the end of this year we will have our new proper ice rink (arena). We have boys and girls of different ages in our club, so one day we moms will be veterans and our daughters will be seniors playing with the new generation of girls, giving them the leadership and motivation they got from us. 
 
All this time, from my very hockey beginnings, my sister couldn`t shut me up talking about it, so recently she came to practise and tried out. I don`t need to tell you that after one training she bought skates, inline skates and complete equipment. Now she and her two daughters train as well. She is two years younger than me but she was always better in sports. So now I need to step up my game. 
 
In Croatia there are roughly 50 female senior hockey players. Our big support in hockey development are girls from the oldest and most successful female club in Croatia KHL Grič from Zagreb. Inspired by our work and story, recently girls and women from Karlovac, another Croatian town with hockey tradition, gathered to launch their female team at IHK Karlovac. Now we occasionally get together to play friendly matches, exchange our experiences, spend time together talking, laughing and drinking fine beer of course. Step by step, together, we are making the Croatian female hockey family bigger and stronger. 
 
At the global level, women's hockey is one of the fastest growing sports. We hope it only gets bigger and more popular each and every day. Cheaper equipment would be a great thing, too."
Odličan početak nove sezone
Listopad je označio početak natjecanja PH 2017/2018 u inline hokeju za mlađe dobne kategorije. Oklopnjaci HK Siscia U10 otvorili su prvenstvo odličnom utakmicom protiv Dolenjskih Toplica u čijoj su uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici ipak izgubili rezultatom 8:6. Briljirao je S. Bobetko sa postignutih 5 golova čime je odmah na startu prvenstva ozbiljno najavio borbu za ponovno osvajanje naslova najboljeg napadača u najmlađoj prvenstvenoj kategoriji. U 15 otvorila je prvenstvo pobjedom u utakmici protiv zagrebačkih IHK Kuna. Nakon neriješenog rezultata po isteku regularnog dijela utakmice, bili su bolji u izvođenju kaznenih udaraca svladavši u konačnici IHK Kuna 2:1. Iako je nemoguće pojedinačno izdvojiti igrača koji je u ovoj utakmici donio prevagu (svi igrači pružili su izvanrednu igru, pobijedio je tim), pohvalit ćemo M. Andića koji je na golu sisčana bio suveren i koji je svojim nastupom unio veliku dozu sigurnosti ostatku ekipe. Kao šećer na kraju ostavili smo nastup onih najmanjih, rođenih 2009. i mlađih, gdje nas je sve više. Na turniru u Zagrebu uz HK Siscia sudjelovale su ekipe IHK Munja i IHK Kuna. Nekima od njih ovo su bile prve utakmice u karijeri. Tako su petogodišnje Stela, Katja i Viki, kroz prve hokejaške korake i uz pomoć nešto „iskusnijih“ prijatelja-suigrača, počele otkrivati radosti i zabavu ovog sporta. Bravo cure i bravo dečki! Rezultati utakmica posve su nevažni. Ono što brojimo su osmjesi, a njih je bilo bezbroj. Jednako lijepih i jednako vrijednih osmijeha najmlađih hokejaša i hokejašica.
11. Inline turnir "Karlovac 2017"
Protekli vikend 23/24.09.2017. bio je rezerviran za tradicionalni međunarodni te ujedno i najdugovječniji turnir inline hokeja u Hrvatskoj u organizaciji IHK Karlovac. Kroz dva dana cjelodnevnih natjecanja ovaj turnir okuplja sve uzraste hokejaša. Na žalost, zbog nepovoljnih vremenskih prilika nedjeljna natjecanja mlađih uzrasta na otvorenom hokejskom inline igralištu u Karlovcu odgođena su za prvi slijedeći pogodan termin. No prekrasni subotnji prvi jesenski dan okupio je seniorske ekipe u muškoj te po prvi puta u povijesti domaćeg inline hokeja i u ženskoj konkurenciji. 
 
U kategoriji seniorki nastupile su 4 ekipe koje su u konačnom poretku zauzele slijedeća mjesta: 
 
1. KHL Srake (Samobor), 2. HK Siscia (Sisak), 3. IHK Karlovac (Karlovac) i 4. KHL Sisak (Sisak). 
 
No osvojena mjesta, naslovi i nagrade daleko su manje važne od činjenice da polako i sigurno raste interes za ženski hokej. Baza razvoja mladih hokejašica proširila se izvan samog Zagreba koji je do nedavno bio njezin jedini centar. Pa iako se i dalje radi samo o tradicionalno hokejaškim sredinama-gradovima (Samobor, Karlovac, Sisak) oni na ovaj način pokreću mogućnosti i postavljaju temelje za ravnopravniji budući razvoj ženskog hokeja. U svijetu je to jedan od najbrže rastućih sportova, a koji je u svojoj „nježnijoj“ varijanti kod nas nepravedno okarakteriziran i etiketiran kao grub i neprivlačan dok se u stvarnosti radi o izuzetno zahtjevnoj, dinamičnoj i zabavnoj aktivnosti u kojoj su grubi kontakti, karakteristični za muški hokej, u potpunosti zabranjeni. 
 
Hokejašice HK Siscia, velike i male „Godlerice“, izuzetno su zadovoljne svojim nastupom. Na početku treće sezone od osnutka kluba, nedvojbeno se uočavaju rezultati rada i potvrda rasta kvalitete igre u kojoj djevojke (godišta 2000-2004) postaju nositeljice igre. Ove mlade igračice mogu se razvijati i nastupati zahvaljujući i angažmanu onih starijih koje će, kako smo na svojim počecima i govorili, postupno svoje mjesto prepuštati onima još mlađima (godišta 2005 i mlađih) što zajedno sa svojim suigračima-prijateljima vrijedno rade i uče u školi hokeja, kako bi postupno u budućnosti postajale dio seniorske ekipe. Raduje nas što iste principe rada i razvoja u ženskom hokeju vidimo i u Samoboru i u Karlovcu (najveća potvrda upravo je organizacija turnira za seniorke). Entuzijazam i ljubav prema sportu stvaraju zajedništvo i pozitivnu energiju kao neiscrpne pokretače u borbi za razvoj i ravnopravnost. Da je lako – nije. Nitko nikada nije rekao da će biti. No najvrjednija postignuća upravo su ona u koja je ulažemo najviše od sebe. U tom slučaju nema razočaranja koje bi rezultiralo odustajanjem. Postoji samo sigurno i neiscrpno nastojanje da se svaka poteškoća prevlada i da se iz svake borbe izađe snažniji i spremniji.
Kupske noći 2017 - ženska Šikljada
U nedjelju 10.09.2017., u sklopu manifestacije "Kupske noći 2017", imali smo prilike uživati u uzbudljivom natjecanju ženskih posada na utrci Šiklji.  
 
Guštali smo u svim utrkama, a posebno smo ponosni na članice našeg seniorskog tima "Godlerice" - Zvonimiru Stiperski, Karlu Vorkapić, Marinu Cerovac i Vedranu Matak koje su nastupile kao posada šaljivog naziva "Žedne preko vode". Nakon grupne i knock-out faze uslijedile su polufinalne i finalne utrke od kojih je zaista sve i jedna bila izrazito uzbudljiva, nepredvidljiva i neizvjesna do samog kraja.  
 
U prvom polufinalu Lađarice 1 bile su bolje od naših cura te tako osigurale prolazak u finale gdje su im se pridružile Lađarice 2, koje su u drugoj polufinalnoj utrci bile bolje od posade "Zibel girls". U utrci za 3. mjesto "Žedne preko vode" bile su za nijansu jače, spretnije i sretnije od zaista odličnih protivnica "Zibel girls" te tako osigurale pobjedu i medalju.  
 
U finalu su slavile Lađarice 1 koje su sa 100-postotnim učinkom u pet utrka potvrdile zasluženi status favoritkinja ovog odličnog natjecanja.  
 
Čestitamo pobjednicama kao i svim učesnicama - djevojkama, ženama, majkama - na srčanosti te sportskoj i fair-play borbi koju su prepoznali i brojni gledatelji glasno bodreći svoje favoritkinje u svim utrkama.
13.-21.8. 2017., Kamp hokeja na ledu, Brumov-Bylnice, Češka
13.08. 2017., 1. dan  
Doooobro večeee dragi naši... mi smo stigli, večerali i smjestili se. Na putu smo bili jako dobri i svašta radili. Niko kaže da za smirenje pomaža kad vrtiš fidget spinner pa se u jednom trenutku morao malo smiriti. Puno smo jeli pa je i zubiće trebalo pročačkati,a na mobitelima smo bili jako puno jer iz proteklog iskustva znamo što nas čeka u Bilnycama pa eto da iskoristimo slobodu dok nam se još pruža. Naša Tea težinu puta nije osjetila jer koliko se god trudila ostati budna nije uspijevala. Ne znam je li se Hana štitila od sunca ili je sabirala misli što je sve čeka narednih dana pod budnim okom dragog trenera -tatice ali nismo je dirali jer kako god bilo nadamo se da je ipak zaštita od sunca. Renko je masirao Peru valjda da ga pripremi za golmanske treninge, a Cigla i Bartol isprobavali su manekenske poze. E sad u jednom trenutku Maka je začepio nos, a Erik se primio za čelo...nisam sigurna kako to protumačiti ali mislim da je netko pustio goluba...isprika ako sam u krivu ali i mene je potjeralo iz donjeg doma autobusa nešto divlje u zraku. Puno draži od golubova u busu bili su mi kućni ljubimci naših trojčeka- Mirta, Petra, Beata. I dečki su ponijeli rekvizite-autići su ispunili vrijeme. Trener je na trenutke duboko razrađivao tehnike treninga...valjda (bili smo dobri pa mislimo da mu nije zbog nas klonula glava). Morali smo malo i predahnuti i na jednom od tih predaha Silvić se zaista trudio slušati trenera i biti dobar. Naime nismo baš smjeli trčati po benzinskoj jer znate puno je auta pa se naš Silvić dosjetio kako si pomoći. Zavezao si je tenisice pertlama da spriječi mogućnost trčanja i neposluha i sve je bilo ok dok se nismo morali vratiti u bus. E onda nije više stizao pratiti naš tempo jer zavezanih nogu ne bi stigao do busa pa je pozvao upomoć trenera. Ma nije se naš dobri trener ljutio...trebalo mu je samo desetak minuta da izbavi Silvića. I eto mi stigli....koliko nas ima....puno, puno. I za kraj dana još malo prijateljskih zagrljaja i ljubavi. Sve vas puno volimo i čujemo se sutra. Noćica svima!!!!! 
14.08.2017.- 2. Dan  
Pozdrav svima! Jeste li čuli za čudo u Bylnicama? E sad ćete...trener nam NIIIIIJE oduzeo mobitele. Da, dobro ste čuli. Možemo ih imati cijeli dan(do 22.30) Hvaaala treneru Lonac! Zato smo valjda tako sretni(neki i malo pospani) otišli na doručak. Sreća nas je pratila jučer- za večeru piletina, riža saft, doručak uobičajeno-švedski stol za svakoga nešto fino, ručak danas-juha, pohano, krumpir povrće, salata i večera opet meso, prilog, saft. Nadamo se da će tako i ostati. Ujutro trening-prvi nakon sto godina tako nam se čini. Najprije veliki, a onda mali. Ne znaš je li zanimljivije na ledu ili u svlačionici. Naime na ledu bi bilo sigurno zanimljivije da nema našeg dragog Gricka koji je danas grickao na krivom mjestu u krivo vrijeme i krivu stvar. E Gricko, Gricko. Obratite pozornost molim vas na sliku tuširaonice. Ono žuto na podu je smokić kojeg je naš Gricko iz nama još nepoznatog razloga grickao u tuširaonici. Malo je pomrvio i ostavio tragove. Dok je trener pozorno slušao kako se Gricko brani (ne znamo što mu je smiješno jer Gricko je doista iskren u svom iskazu) i Erik je imao nešto za dodati. Uglavnom na kažnjeničkoj klupi na kraju se uz Gricka našao i Maka. On nije imao puno za reći jer je Gricko doista uvjerljivo iznosio obranu. Uvjerio je porotu da je glavni krivac zapravo kutija koja se našla nasred svlačionice i to zamislite puna slatkiša i grickalica! Pa tko ju je pobogu tamo ostavio?! I dogodi se opet čudo-za kaznu su dečki morali SAMO počistiti za sobom ! Biće da su ove vrućine dobro djelovale na trenera. Pomolimo se da tako i ostane! I Bartol vas pozdravlja iz svlačionice. Lucija je uživala s mobom, a Silvana vas pozdravlja palcem jer sirota kaže da noge i ruke ne može pomaknuti. Baš čudno, a samo je dva treninga odradila! Morat ću provjeriti da nije prenoćila u svlačionici. Bili smo umorni ali zadovoljni i sretni nakon leda. Još su samo braća Toffetti tražili ostatke smokija ispod vrata ne bi li štogod prigrizli prije ručka. Mali odmor-naravno tko će drugi nego Tea, a i Lora je hokejašica istog kalibra. Njih dvije se strogo drže EAT.SLEAP:HOCKEY. Bravo curke! Popodnevna relaksacija(Renko još uvijek drži neke govore) po sobama nakon ručka ...hm ne znam zove li se baš to što malci rade relaksacijom ali oni drugačije vjerujte mi ne znaju. Kažu da bi voljeli naučiti pa možda dogodine. Popodnevni trening- opet led i nakon leda suhi. Renko se razgibava u tajicama jer on uvijek želi biti spreman. Na suhom je bilo super. Najizdržljiviji je kao što vidite bio Niko. Ne sjedi on kraj trenera jer ne može...ma neeee on treneru objašnjava kako bi se moglo poraditi na kvaliteti izvođenja određenih vježbi. Valjda je Lonac shvatio! I za kraj Leo i dečki žele vam laku noć. Lonac vam šalje raspored treninga i drugih aktivnosti. Luka i logistika vas pozdravljaju do sutra!
15.08.2017., 3.dan  
Večer svima. Uf,uf,uf od ranog jutra Luka i naš trener dogovaraju nešto opako na ledu. Možda da preskočimo jutarnji trening...moš mislit, nismo te sreće. I eto ga...u 7:00 kreću veliki dečki i cure. Ma zapravo je super samo treba krenuti :). Možemo mi to, možemo. Ništa nas ne boli. Bogu hvala kažu cure nakon treninga na masaži, stolcima, zidićima i Evi koja će poslužiti kao oslonac da ne padnemo s nogu. Beata nije sigurna o čemu se radi. "Hm, daa im dam malo vode možda će doći k sebi???" Nakon jutarnjeg leda doručak i odmah na suhi trening. Strpljivo čekamo trenera. I evo ga stiže zajedno s Urošem. Ali čini nam se više kao da će njih dvojica na plac. Luka se obradovao i počeo pripremati kolce za flance i nekakva strka se zbila među nama, ali ....figa. Trener iz vreće izvukao sportske rekvizite i deri. Trčanje, trbušnjaci, sklekovi, poskoci svakakvih vrsta (bože mili tko ih samo izmisli toliko). Sad si gore, sad si dole...."Ima li kraja tome?" -pita Jan. Nakon ručka ponovo na led. Malci su nam super. Veseli, bezbrižni, nasmijani i uvijek spremni. Ana i Eva također spremne za suhi trening...mislim da su odlučile danas dati sve od sebe. Nakon leda kupanac. Vrijeme toplo i sunčano. Luku je malo omamilo sunce ili ga sjeta za majkom obuzela. Kako god bilo uživaj Luka! Trener skroz dobre volje. Makar je bio dok smo se kupali, spuštali niz tobogan, sunčali, kartali, odradili smo i photo season (nije da se hvalimo ali jeste li vidjeli ljepšu ekipu od nas?!), trener nam je kupio i sladoled a onda je počelo. Nešto ga prebrikalo. Silvić, Grga i Luka nisu se puno zabrinuli, a Patrik, Niko i Entoni samo su mirno promatrali i vjerojatno pomislili...ma proći će ga. I prošlo. Možda nam jednom ispriča ima li to veze s nama...:) Nakon bazena i slajca super fina večera- riža, pečeno meso, umak salata(sve što volimo). Polizali tanjure. Onda spremanje za spavanac. Večeras smo posjetili sobu naših muških malaca i iz nje vam šaljemo momenat kreativnog nereda u kojem se dečki savršeno snalaze. Koji dečki? Vjerujemo da će majke prepoznati svoje sinove, ali ne brinite...majice presvlačimo redovito, donji veš još redovitije i higijenu održavamo a što je najbitnije u svakom trenutku znamo gdje nam se što nalazi. I za kraj sjećate se ono kada su se Eva i Ana srčano spremile za suhi trening? Sutra ćete vidjeti što znači kvalitetna priprema za trening na ledu, a pokazat će vam tko nego Ana! Tu čaroliju imat ćete čast vidjeti sutra jer za danas je zbilja dosta dogodovština. Sve vas ljubimo tj. u njihovo ime jer naši dječaci i djevojčice odavno već spavaju. Laku noć!
16.08.2017., 4.dan  
Dragi naši, stigli smo na pola puta i sad je vrijeme da se uozbiljimo. Mislim, ozbiljni smo mi bili i ovih dana makar smo se trudili biti ali danas je nešto važniji dan od ostalih jer smo odigrali prvu prijateljsku utakmicu. Važno je dobro se pripremiti za tekmu pa smo i cijeli dan posvetili tome. Od ranog jutra odlučili smo buđenjem pokazati kako smo orni već u samom startu i kako su nam trening i utakmica u mislima već u prvim sekundama buđenja. Doduše danas igraju naši veliki dečki i cure ali nama malima je to kao da igramo mi. Tekma počinje u 21.15 do tad ćemo sigurno biti spremni . Jedino Borna malo odskače ali bože moj pa ne moramo baš svi biti savršeni. Krenuli smo s jutarnjim treningom i doručkom-uobičajeno, a onda suhi trening mali, a veliki u dvoranu na pucački trening. Ne znam što će nam baš to jer naši dečki i cure izvrsno pucaju. Imaju tako snažan šut da su izbušili sve mreže na golovima, mislim onim sisačkim. Pogledajte ih samo molim vas kako su samouvjereni. Ti pokreti...kao da gledate Labuđe jezero. I Niko se odlučio za pucački trening samo nije mogao pronaći palicu. Pripreme za utakmicu teku izvanredno. Luka je negdje čuo da obaranje ruku izuzetno pridonosi jačanju borbenog duha. Samo naprijed! Nakon ručka suhi trening. Malo trčanja, pa po lojtrici gor i dol-neki više dol nego gor i naravno nogać za kraj treninga. Etianu nije bilo dosta ovog gor pa se morao penjati još i malo na vreću za boks. Taj nogać zbilja iscrpi. Odmah smo morali obnoviti energetske zalihe. Shopingirali smo i natrpali vreće a čime drugime nego samo zdravom hranom... slatkišima i grickalicama. Uslijedila je večera i naravno bližio se najradosniji trenutak dana-utakmica. Prije početka neki su morali obaviti važan telefonski razgovor. Mislim da Niko objašnjava kako bi dogodine mogao postati pomoćni trener. E sad...obećala sam vam jučer pokazati čaroliju koju nam je pripremila Ana. Ona naime zna kako se priprema za utakmicu. Moraš biti odmoran i naspavan. Nikako pothlađen jer led je već hladan sam po sebi pa bi bilo preporučljivo i pokriti se. Roditelji dragi, molim vas kada kupujete hokejaške torbe našim igračima a svojoj djeci svakako pripazite da bude dovoljne veličine. Hvala! Nakon što je Ana izvršila posljednje pripreme utakmica je mogla početi! Tekma je bila super. Naigrali smo se, oznojili, naklizali i navijali iz sveg glasa. Izgubili smo samo s golom razlike (7:6) protiv svojih prijatelja iz Subotice. Nema veze jer svi smo na kraju nasmijani i zadovljni sišli s leda. Sutra je novi dan i krećemo ispočetka po rasporedu ali sigurno s novim dogodovštinama. Lijepo spavajte i laku noć žele vam sretni i nasmijani hokejaši i hokejašice.
17.08.2017., 5. dan  
Najmiliji naši, znate li onu..Kad ti je teško ti ...kukuriči. E tako vam naš trener kukuriče već peti dan od 6 i 15 ujutro. Samo što je nama teško, a ne njemu. Još malo će se pretvoriti u češkog pijetla „Ajmo, ajmo, kreni, idemo brže, nema se vremena, gdje je oprema, ko priča, vozi, vozi…“ Aaaaaa, izgovori on sto riječi u minuti a mi kao mravi redom sve oblačimo kako su nas učili. Bože mili ponekad se pitamo jesmo li koji dio opreme krivo obukli ??? Ma ne ne…sve je valjda na svome mjestu. A čemu se ti draga Silvana smiješ? Mi barem imamo svu opremu sa sobom. Pogledaj molim te što je tebi naraslo na glavi. Pa nisi na livadi nego na ledu! I dok dečki bezglavo jure po svlačionici jer vrijeme curi, cure naravno imaju vremena baciti još jednu zajedničku fotku(velike i male)…i nikome ništa. S rekvizitima i bez njih na ledu nam je super! Danas nismo ujutro bili na suhom ali smo zato poslije podne bili na mokrom. Najprije led a zatim bazen. Kao što vidite Niko je prvi spreman. On je zapravo rođen spreman, uvijek u pravo vrijeme i sve na svome mjestu. Voće i slajac uz kupanac, vožnja toboganom, odbojka na pijesku i odmor uz puno smijeha na travi i pokoji zalutali dečko... hm hm tu sad nećemo puno pisati jer ne trebate baš sve znati… Pogledajte molim vas Ančicin pogled…sigurno razmišlja o hokeju …sto posto!!! I Renko je sve svoje snage usmjerio na akciju pred golom. U očima mu se vidi kako juri svom silinom i zabija pobjedonosni gooool! Hrvoje možda i nije toliko zagrizao …još je mali, stigne…više mi se čini da ima veze s onom „puž, muž, pusti roge van da ti..“ itd. itd. da ne davim previše. Uglavnom ovdje je sve podređeno hokeju. Eto dragi očevi mogu reći samo da su vam kćeri jaaaako lijepe i ne brinite se čuvamo ih kao zjenicu oka svoga. Vraćam se pisanju za koju minutu samo da provjerim jesu li u blizini :) :). Uf eto me, sve OK! A ni vi majke nemojte misliti da su vam sinovi cvjetići. Mislim divni su, pristojni i poslušni doista…samo tu i tamo „zabunom“ skrenu u krivu sobu. Ali to je kriv trener Lonac, nikako ne oni jer treninzi su toliko naporni da oni jednostavno obnevide. Eto toliko su dobri da mi je Gri…a oprostite ne smijem imenovati nudio čak 1 euro da ne objavim baš sve što imam u arhivi. I naravno neću. Pa ja sam dečki uvijek na vašoj strani! Evi su recimo skinuli nož s klizaljke minutu prije treninga…Mislim da su Ani skinuli nešto više od noža. Oh mili bože baš se te cure naljute nizašto! Pih! Ali vjerujte mi dali bi oni za njih sve. Pogledajte samo Bartola i Teu. Pa što reći?!!!!! I ostale…nasmijani, sretni, bezbrižni. To je zapravo ljepota ovog sporta! Nakon bazena večera: pire, tjestenina, meso, umak, salata-eto malo i o hrani za zabrinute majke. Zbilja je super , svi jedemo sve. Na kraju krajeva imamo tri obroka dnevno i užinu. Jedan od tih obroka pojedemo a ako i ne tko je vidio jesti svaki dan. Ne brinite, siti smo, rumeni i dobro ugojeni. E sad nakon prehrane trebala bih vam reći i nešto o higijeni ali vjerujte mi nemam srca. Ma nije ništa strašno ali o tome ću vam za koji dan kad me svlada umor pa da ne idem baš u detalje :). Uglavnom i ukratko zdravlje nam nije ugroženo! Završit ću polako jer sutra kao što znate pijetao kukuriče već u 6.15 a ne bi bilo dobro da mu na vrijeme ne odradimo prozivku. Lijepo sanjajte i budite bezbrižni kao što smo mi. Noćica svima!
18.08.2017., 6.dan  
Danas opet jako važan dan. Malci igraju turnir! Jako se veselimo jutarnjem treningu. Grga je stigao i frizuru napraviti. Puno smo klizali, šutali, malo spavali, beljili se, grlili, a neki su radili trbušnjake i čučnjeve...nije to za kaznu to se tako Silviću sigurno htjelo :). Sve u svemu kvalitetno. Suhi trening prije ručka, isto kvalitetno...osobito Bartol. A onda…juha od KUKURUZA! Trener pojeo pun tanjur i još jedan i jedan, ispraznio zdjelu …rekla sam vam u šta se pretvara. To je sigurno on naručio danas za ručak jer je proplakao skoro kad su odnosili naše polupune tanjure. Ostatak ručka i za nas - 5+. Je li Maka? Poslije kraći odmor pa opet led. Nakon leda suhi trening. Eto ti Lone tvoje lojtrice…sitno, sitno, mekše, na prste, ajde ajde idemo, križaj noge, križaj, križaj…sirota Mirta više nije ni bez lojtrica znala kud noge idu. Vjerovali ili ne ovog puta dečki nisu imali prste u tome, nego sigurno Lonetove lojtrice. Spotaknula se Mirtica sama o svoje noge… a kako i ne bi kad od silnog križanja više ni po ravnom nije znala. Ne brini Zvonka ohladili, poljubili i prošlo. Za užinu breskve i banane i samo pokoji puding. Bravo Karla! U Brumovu pudinga više nema u slobodnoj prodaji. Nismo sigurni jesu li banane utjecale na naredne događaje ali ako nisu banane onda bismo mogli biti u problemu jer treba otkriti uzrok tomu. Naime dečki su se odlučili dobro pripremiti za bodrenje naših malaca što je za svaku pohvalu. Obično se to odnosi na nekakve navijačke rekvizite ali oni su sami sebi dovoljni. Molim vas odvojite desetak sekundi za video…. Aaaaa šta kažete? Ja moram samo provjeriti znaju li da se turnir igra u ledenoj dvorani a ne na Planetu Majmuna! Noa ljubavi, ostavi tu bananu molim te samo dok ne otkrijemo uzrok! Možda će puding ublažiti posljedice. I Karla i Lora su danas bile u kupovini, one su kupile Teu. Ukupan doživljaj shopingiranja također zabilježen na videu. Pravo žensko! Kraj dana samo za poželjeti. Šest ekipa- NS Stars-Novi Sad, Vukovi-Sarajevo, Spartak-Subotica, Siscia -Sisak, puno smijeha, druženja, borbenosti a i golova. Kao što nam je već poznato rezultati nisu bitni jer u ovakvim utakmicama broje se osmijesi. Bravo dečki i cure! Pozdravljamo vas s par zajedničkih fotografija s jučerašnje utakmice protiv ekipe iz Sarajeva i Subotice. Pozdrav svima. Laku noć!
19.08.2017., 7. dan  
Sorry dedek…vratimo u ponedjeljak! Pripremio naš trener led za jutarnji trening, postavio rekvizite i pomagala ali… nema igrača. Doduše sve su cure tu i spremne, svaka pohvala Franu i on je s njima, ali nema naših dečki. A joooj kukulele…frajeri zaspali. Tko je zakazao?? Nisam ja, nisam ja…naravno, cure su krive. Tko se samo sjetio dovesti u Brumov sve one zgodne hokejašice iz Sarajeva, Subotice i Novog Sada. Vjerujte mi naši su se dečki otimali i branili ali jake i opake su vam one. Kad uhvate, drže i ne puštaju! I tako eto…legli maaaalčice kasnije. Ali kako u svakom zlu ima i nečega dobroga radost i veselje na licima maćih u trenutku izricanja kazne. Nakon doručka u dječju sobu. Metle, partviše i lopatice u ručice i maži, maži. Drže metlice kao palice! Polizali pod. Nemojte misliti da je bio baš jako zamazan…tu i tamo se vidjelo gdje stati. A mogu vam reći dragi roditelji da ste svoje maće dobro naučili „mast vaditi“ . Baš dok su dečki uređivali njihov nered oni su im pod nosom morali gledati crtać… ni malim prstom da su pomakli. Valjda trener zna..svakom po zasluzi. Veliki na pucački trening, u pola jedan ručak, kratak odmor i ponovo na led. Najprije mali. U ženskoj sobi za to vrijeme milina. Pušta se mjuza (nećemo sad baš kakva, recimo svakakva :)), ples, pjesma i odred za čistoću. Karla i Tea preuzele inicijativu, ostale pomagale. Čestitke majkama, vidi se da ima reda kod kuće! I sve to bilo divno i krasno dok se ispod prozora nije oglasio trener…on baš zna uletiti kad ne treba. Party breaker! Cure zaboravile da treba pomoći u svlačionici. Sve se pogasilo i brzinom munje sjurile se dolje, ali nije pomoglo. Treneru je već lagano krenula para na uši…a tako su dobro započele dan. Sirote moje vratile se pokunjene u sobu. Za sat vremena kreće utakmica. Protivnici isti kao u srijedu, prijatelji iz Srbije i Bosne. Ali mi nismo bili isti, bili smo…fantastični. Posloženi, koncentrirani, smireni, složni, borbeni i željni pobjede. Igra brza, dinamična s puno dodavanja. Obrana posložena, jednostavno svi na svome mjestu upravo onako kako je trener zamislio i konačno pobjeda 10:4. S leda smo sišli sretni i zadovoljni. Svejedno tračak tuge osjetio se kod naših cura jer zbog prije spomenutog događaja danas nema van iz soba. Trebalo je pod hitno nešto učiniti i navući vodu na svoj mlin. Dogovorit ćemo razgovor s trenerom ali to možda neće biti dovoljno. A onda je stvar spasilo par iskusnih savjeta i naravno…i druga pobjeda danas! Osmjesi, lijepe i čarobne riječi, umiljate okice…ma koji trener bi tome odolio. S večere se vraćamo sretne i zadovoljne jer misija je uspješno okončana. Izlazak odobren čak i produžen 15 min. Ma tko će s nama?! Malci još obavili kupovinu one naše znate „zdrave“ hrane i mislim do večere sve i pojeli …To im nije smetalo da maznu još jedan tanjur tjestenine s mesom i umakom i lagano na spavanje. Higijenu smo obavili u svlačionici nakon treninga…a neee nemojte misliti da se mi ne peremo. Da, da svaki dan. Možda ne sve dijelove tijela ali ako nešto zaboravimo danas, sutra ćemo nadoknaditi. A veliki…zasluženi izlazak jer danas je bilo ludilo od dana a mi smo ga vrhunski odradili. Zar ste sumnjali?! Laku noć! 
 20.08.2017., 8.dan  
Večer dragi naši! Uopće nismo umorni i ne bismo doma. Maleni se povremeno zažele roditelja ali ovdje ima toliko lijepih stvari da nemaju puno vremena tugovati. Neki su se sprijateljili s tetama i stričekima u restoranu pa svaki puta dobiju lizalice, bombone i čokoladice. Biće da je za Grgu i Luku ovaj puta ponestalo. A veliki…joooj od prevelike ljubavi (prema hokeju naravno :) ) nemaju vremena misliti na nas. Naime danas je sve u znaku ljubavi, ljubavi, ljubavi… Dečki su jučer iznenadili Evu i darivali joj klizaljke. Njezine naravno ali dar je dar. Lijepo umotane baš na vrijeme časak prije treninga. Dugo je Eva razmišljala kako zahvaliti tom prekrasnom činu(saznajte iz videa) i dosjetila se! Kako cure nikada ne ostaju dužne odlučile su danas, naravno isto časak prije treninga, također darivati svoje drage dečke. Marljivo su radile cijelo prijepodne. Cure čestitam! Djela govore više od riječi! A kako su dečki primili dar …zadržat ćemo za sebe :). Znam samo da su se pritajili, a cure su na oprezu s organiziranim smjenama dežurstva u svlačionici. Nakon jutarnjih treninga i doručka maleni na pucački trening, veliki danas odmor tj. prisilna kupovina. Ovih smo se dana puno tuširali pa smo pokoji puta i tuđe šampone trošili….slučajno naravno, tako da su danas dečki morali curama napuniti zalihe. Danas smo bili i u sobi velikih dečki…kriomice jer ni do danas nismo dobili suglasnost da dokumentiramo njihov kutak. Jasno nam je čime jedu ali gdje li samo spavaju??Svašta smo otkrili a vi možete vidjeti naravno samo dio njihovog suživota proteklih osam dana. Ovo ostalo nije nipošto ništa loše…ali nije za one ispod 15 :). A maći ih izgleda prate u stopu! Aaaa..sad znamo gdje dečki spavaju, očito gdje stignu! Velike cure ovih su dana puno brinule o malima u svlačionici i izvan nje pa su ih oni nagradili slatkišima. Poslije ručka popodnevni trening i puno druženja. Šaljemo vam još ponešto fotki s utakmica i turnira i za razbibrigu još puno druženja, toplih zagrljaja i osmjeha. Nije majko Lafu zima ne brini, on se boji da mu trojčeki kofer ne odnesu ...jer uči se od starijih. Ljubimo vas do sutra!
21.08.2017., 9. dan  
Još malo i kraj, neki su jako tužni…na godinu ponavljamo. I ove smo godine svašta naučili, o hokeju naravno. O tome će trener dati svoje stručno mišljenje. Puno smo novih znanja ove godine usvojili. Ona iz svlačionice najdojmljivija su . Npr. kako podvaliti ali i kako se s podvalama nositi. Najbitnije je da priča ima sretan kraj a naše su sve upravo takve. U posjeti nam je bila Zubić Vila. Ova Češka vila baš je dobra. Osim slatkiša nosi i novce. E kad bi zubi rasli i ispadali cijeli život! Jutros smo uspjeli nešto duže odspavati jer doručak je bio tek u 8:30. Zatim pucački trening veliki i mali pa na led. Danas smo igrali jedni protiv drugih (ponestalo nam pakova , pa se trener snašao), opušteno i ležerno baš onako kako za kraj treba i biti. I cure su bile sretne, dobile su šampone (dečki još puse dugujete). Ručak, spremanje svlačionice i soba, trgovina (nešto smo naravno pojeli i prije polaska...joj, joj). Utovar stvari, večera u pola osam i u osam polazak kući. Ovih smo vam dana puno pisali, pokazivali i nastojali dočarati kako nam je bilo lijepo. Nadamo se da ste uživali makar upola koliko mi. Očekujte nas u ranim jutarnjim satima, oko 6. Hvala Josipu, našem vozaču! Hvala svima koji su bili uz nas! Vidimo se u Sisku!
www.000webhost.com